Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Hlavní jídlaVaření, pečení, recepty

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Potřebné přísady:
  • 1 agar
  • 1 litr vody nebo šťávy z ovoce
  • kukuřičný sirup, javorový sirup, pampeliškový med, hnědý cukr - co kdo jako sladidlo využije
  • trocha šťávy z citrónu
  • ovoce rozmixovat v mixéru s trochou vody - tím získáme různé barvy bez použití barviv
Postup přípravy:
  1. Do rozmixovaného ovoce - borůvky, jahody je to jedno prostě to co máte rádi dáme agar a promícháme. Přidáme šťávu z citronu a námi zvolené sladidlo a přivedeme k varu. Jakmile se nám začne vařit vypneme a nalijeme na plech či nějaké námi zvolené nádoby a necháme ztuhnout. Pak už jen vykrajujeme tvary. Na internetu se dají objednat mini vykrajovátka s úžasnými tvary, nám ještě nedorazila, ale hned jak budou přidáme hezčí a kreativnější fotografie.
  2. Je to vlastně vykrájené želé, ale i tak je to z ovoce a to se cení.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Dýně s ořechovým pestem od Zuzky

Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Bramborovo-perníkové knedlíky plněné sušenou švestkou a marcipánem

Obrázek Čočkový salát se sušenými rajčaty

Čočkový salát se sušenými rajčaty

TOPlist