Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Dobrožrútsky perník

Potřebné přísady:
  • 170g ovsených pomletých vločiek
  • 2 jablká
  • 2dc vody
  • 1kypriaci prášok bez fosfátov
  • 2PL perníkového korenia
  • 2PL kakaa
  • 5PL medu (alebo kokosového cukru)
  • 1PL kokosového oleja

200st/30min

Postup přípravy:
  1. 1.Ovsené vločky pomelieme na múku (klasická ovsená múka nie je taká dobrá) pridáme perníkové korenie,kakao,med,kokosový olej
  2. 2.rozmixujeme na kašu jablká s vodou (táto zmes funguje ako vajcia)
  3. 3.zmes jablk pridáme k suchej zmesi. Ak je zmes moc suchá prilejeme vodu.
  4. -) nemiešajte príliž dlho lebo vločky pijú tekutinu. A keď prilejete veľa vody cesto bude mazľavé.
  5. 4.pečieme na 200stupňov 30 minút
  6. 5.po upečení potrieme domácim džemov (čoskoro v receptoch) najlepšie marhuľovým a nad parou roztopenou aspoň 80% čokoládou zmiešanou s kokosovým olejom
  7. A dáme stuhnúť do chladničky
  8. Dobré žrútstvo prajeme .
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Obrázek Jablečný horký nápoj by Romča

Jablečný horký nápoj by Romča

Obrázek Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Nápoj s konopným proteínom - Dobrožrúti

Obrázek Kokosovo-jablkový blondie s čokoládovým melírom

Kokosovo-jablkový blondie s čokoládovým melírom

Obrázek Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Baklažánovo šalviové penne s tempehom

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

Obrázek Dýňovka tak trochu jinak by Romča

Dýňovka tak trochu jinak by Romča

TOPlist