Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Ázijska zeleninová polievka

Potřebné přísady:
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 stonky stopkatého zeleru (sedano)
  • 100 g hnedé šampióny
  • 1 strúčik cesnaku
  • Kúsok zázvoru
  • Bambusové výhonky (použili sme zavárané)
  • 2 pl kokosový nektár
  • 2-3 pl ryžový ocot
  • Wasabi pasta (podľa chuti)
  • 2 pl kukuričný škrob (na zahustenie)
Postup přípravy:
  1. Postupujte jednoducho s nadšením a ľahkosťou…
  2. Polievka vás príjemne zahreje a zasýti. Sladko-kyslo-pikantná chuť a typická gélová konzistencia. Mňam…
  3. Zeleninu očistite, nakrájajte, a orestujte na kokosovom oleji, pridajte roztlačený cesnak a nastrúhaný zázvor a ďalej restujte.
  4. Nektár, ryžový ocot, wasabi premiešajte a zavonia vám Ázia ;)) Zalejte vodou, osolte, po prípade sójová omáčka a krátko povarte, aby zelenina zostala chrumkavá. Zahustite škrobom.
  5. Hotovka za pár minút ;))
  6. Dobrú chuť…
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Banánové palacinky s avokádovým tvarohom

Obrázek Čoládové muffiny s andskou soľou

Čoládové muffiny s andskou soľou

Obrázek Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto

Obrázek Quinoa s brokolicí a červenou řepou sypaná rozmarýnovými semínky

Quinoa s brokolicí a červenou řepou sypaná rozmarýnovými semínky

Obrázek Špaldové kernotto s uzeným tofu

Špaldové kernotto s uzeným tofu

TOPlist