Přihlásit
píďák.cz
Menu
Hledat
Sdílet
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, recepty
zpět
Hlavní jídla
Polévky
Moučníky, dezerty, dorty
Pečivo
Ostatní
Vánoční cukroví
Vegetariánské a veganské
zpět
Vegetariánské
Veganské
Raw
Tipy kam s dětmi
zpět
Tipy - Akce, Slevy, Zdarma
zpět
Akce
Slevy
Zdarma
Dětské koutky, herny a hřiště
Výlety a zajímavá místa
zpět
Hrady, zámky a památky
Pikniková místa
Zábavné parky - areály
Muzea, skanzeny a výstavy
Planetária a hvězdárny
Tipy na výlety
Kam za zvířátky
zpět
Zoo a minizoo
Akvária a terária
Alternativní školky
Kurzy a kroužky
Sportovní aktivity
zpět
Dopravní hřiště
Motokáry a čtyřkolky
Lanová centra
Horostěny
Cvičení pro maminky
Venkovní fitparky
Adrenalinové aktivity
Minigolf
Ubytování
zpět
Kempy
Penziony a hotely
Chaty a chalupy
Kavárny a restaurace
Mateřská centra
Aquaparky a koupaliště
Nové
zpět
Nové tipy
Nové recepty
Přidat
Hledat
Sdílet
Vaření, pečení, recepty
Vegetariánské a veganské
Veganské
Citrónovo-badiánove ,,Ovse,,notto
Potřebné přísady:
150g ovos
2 mrkvy
200g hliva ústricovitá
1 cibuľ
Kokosový olej
Badián
2 pl Sezam
Šťava z 1/2 citróna
1pl Sójová omáčka
Postup přípravy:
Skúšali sme ovos na prípravu risotta a bolo to výborné.
Ovos:
je bohatým zdrojom vlákniny, vďaka čomu pomáha predchádzať zápche a udržuje správnu činnosť hrubého čreva
má vysoký obsah vitamínov skupiny B je dôležitý pre nervový systém
je veľmi bohatý na fosfor, horčík a železo; vysoký je aj podiel zinku, ktorý má nezastupiteľnú úlohu v našom metabolizme
vysoká energetická a nutričná hodnota vyplýva z vysokého podielu kvalitných bielkovín
obsah tuku v zrne ovsa je 2 - 4 násobný oproti ostatným obilninám
obsahuje zložité cukry, ktoré sa plynulo rozkladajú v tele podľa potreby organizmu, čím dodávajú silu na dlhšiu dobu
pravidelná konzumácia ovsa znižuje cholesterol.
je vhodné kombinovať so strukovinami, nakoľko proteíny týchto dvoch druhov potravy sa dobre dopĺňajú.
poskytuje účinnú pomoc pri trávení.
POSTUP PŘÍPRAVY:
Ovos prepláchneme na oleji kratko orestujeme a zalejeme vodou. Necháme variť.
Zatiaľ si na panvici orestujeme badián(5-6 ks), cibuľu, potom pridáme mrkvu, sezam a hlivu. Restujeme a zalejeme šťavou z citróna a sójovou omáčkou.
Potom príde voda, zalejeme aby to bolo ponorené a krátko varíme kým zmäkne mrkva.
A keď sa nám uvarí ovos (cca 30 min) tak to zmiešame, dochutíme podľa potreby himalájskou soľou a jeme :))
Chuť je zaujímavá, netradičná a nám to bralo ;))
Tak dobré žrútstvo!!!
Veganské
Autor receptu
Daniela a Matúš- Dobrožrúti viz. okaz
Napište Vaše hodnocení
Mohlo by se Vám líbit
Kokosové veganské sušenky
Zobrazit detail Kokosové veganské sušenky
Perník bez vajec s jablky - (vegan)
Zobrazit detail Perník bez vajec s jablky - (vegan)
Sojový segedín - vegan
Zobrazit detail Sojový segedín - vegan
Recept - Veganský čokoládový dort
4.67
3
Zobrazit detail Recept - Veganský čokoládový dort
Kokosovo-čokoládová panna cotta
4
3
Zobrazit detail Kokosovo-čokoládová panna cotta
Dobrožrútsky perník
4.4
5
Zobrazit detail Dobrožrútsky perník
Rýže se zeleninou a uzeným tofu by Romča
3.5
2
Zobrazit detail Rýže se zeleninou a uzeným tofu by Romča
Batátovo-ryžové fašírky
Zobrazit detail Batátovo-ryžové fašírky
Dobrožrútsky cake s kokosom a zelenou pšenicou
3.5
2
Zobrazit detail Dobrožrútsky cake s kokosom a zelenou pšenicou
Raňajková kaša
Zobrazit detail Raňajková kaša
Zimný šalát
Zobrazit detail Zimný šalát
HurmiKaki puding
Zobrazit detail HurmiKaki puding