Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Vánoční pečený čaj by Romča

Potřebné přísady:
  • 2kg ovoce
  • 1kg cukru
  • 4 - 6 ks celá skořice
  • 5ks badyán
  • 20ks hřebíček celý
  • rum nebo brandy podle chuti
  • ovoce - já použila, ostružiny, maliny, červený rybíz, jahody, rakytník, borůvky, mandarinky, jablka (Ovoce může být čerstvé i mražené, jen banány se pro tento recept opravdu nehodí)
Postup přípravy:
  1. Ovoce dáme do pekáčku, zasypeme cukrem a přidáme koření. (Ovoce může být čerstvé i mražené, jen banány se pro tento recept opravdu nehodí.) Dáme do trouby a zvolna pečeme. Pečeme zhruba 50 minut a občas promícháme. Těsně než máme hotovo, přidáme rum nebo brandy podle chuti a necháme pár minut ještě péct. Ještě horké plníme do předem vyvařených skleniček a uzavřeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Máme hotovo.
Vánoční cukroví

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Išlské dortíky - podle Martinky - vánoční cukroví

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

TOPlist