Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Potřebné přísady:
  • 1 malou dýni hokkaido (nebo půl větší)
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 kostku uzeného tofu
  • půl malé červené cibule
  • 1 mrkev
  • sušený česnek
  • pepř
  • římský kmín
  • čerstvý tymián
  • olivový olej - 4 lžíce (nebo plátek másla pokud nejste vegan)
  • sůl
  • chléb
  • zeleninu k podávání
Postup přípravy:
  1. Dýni omyjeme, oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme a 20 minut pečeme v troubě na pečícím papíru. Čočku uvaříme ve vodě al dente, přecedíme a vsypeme do robotu, přidáme pečenou dýni, nakrájené tofu, špetku římského kmínu, soli, pepře, sušeného česneku (vše podle chuti), lžičku lístků tymiánu,přilijeme olej (rozpuštěné máslo) a asi 2 lžíce vody. Mixujeme do hladka. Potom vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev a nasekanou cibuli, ochutnáme a případně dochutíme. podáváme s čerstvým, nejlépe domácím pečivem. Dobrou chuť!
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nepečený malinový dort s oříšky

Nepečený malinový dort s oříšky

Obrázek Pudink s chia semínky - bez vaření

Pudink s chia semínky - bez vaření

Obrázek Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

Pečené jablíčka - vynikající na dlouhé zimní večery

Obrázek Tip na dobrůtku na dětskou párty s domácím marshmallows

Tip na dobrůtku na dětskou párty s domácím marshmallows

Obrázek Pečená jablíčka v kabátku by Romča

Pečená jablíčka v kabátku by Romča

Obrázek Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Špaldovo- žitný chléb z domácí pekárny

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Obrázek Sweet&sour zelenina s batátovým pyré

Sweet&sour zelenina s batátovým pyré

TOPlist