Hledat
Filters

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Potřebné přísady:
  • 1 malou dýni hokkaido (nebo půl větší)
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 kostku uzeného tofu
  • půl malé červené cibule
  • 1 mrkev
  • sušený česnek
  • pepř
  • římský kmín
  • čerstvý tymián
  • olivový olej - 4 lžíce (nebo plátek másla pokud nejste vegan)
  • sůl
  • chléb
  • zeleninu k podávání
Postup přípravy:
  1. Dýni omyjeme, oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme a 20 minut pečeme v troubě na pečícím papíru. Čočku uvaříme ve vodě al dente, přecedíme a vsypeme do robotu, přidáme pečenou dýni, nakrájené tofu, špetku římského kmínu, soli, pepře, sušeného česneku (vše podle chuti), lžičku lístků tymiánu,přilijeme olej (rozpuštěné máslo) a asi 2 lžíce vody. Mixujeme do hladka. Potom vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev a nasekanou cibuli, ochutnáme a případně dochutíme. podáváme s čerstvým, nejlépe domácím pečivem. Dobrou chuť!
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Margaret- jemný, vanilkovo- kakaový moučník - (bez vajec)

Margaret- jemný, vanilkovo- kakaový moučník - (bez vajec)

4.54
Zobrazit detail Margaret- jemný, vanilkovo- kakaový moučník - (bez vajec)
Obrázek Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

Zobrazit detail Rýžové nákypky podle Honzy Moravce
Obrázek Vegetarianská rajská  omáčka s kuličkami by Romča

Vegetarianská rajská omáčka s kuličkami by Romča

46
Zobrazit detail Vegetarianská rajská omáčka s kuličkami by Romča
Obrázek Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

3.836
Zobrazit detail Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča
Obrázek Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča

Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča

4.176
Zobrazit detail Pšenično - špaldové líbance s vločkami by Romča
Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

52
Zobrazit detail Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča
TOPlist