Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Šmakouní vánočka

Odlehčená verze bez lepku.

Potřebné přísady:
  • 200 g šmakouna s goji a brusinkami jemně nastrouhaného
  • 2 vejce (jeden žloutek na potření)
  • půl hrnku namletých bezlepkových vloček
  • 1 hrnek opražených slunečnicových semínek namletých
  • 100 g másla
  • půl hrnku namletého kokosu
  • půl hrnku kukuřičné mouky hladké
  • 1 vanička tvarohu
  • suchralóza
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů
  • kandovaná kůra pomerančová nedoslazená
  • rozinky
  • citrónová kůra
  • vanilka
  • mandle na ozdobu
Postup přípravy:
  1. Vymyslela jsem pro Vás chuťově naprosto vyladěnou vánočku.
  2. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suché suroviny promícháme a pak přidáme mokré. Vypracujeme kompaktní těsto a pak dle našich zvyklostí motáme. Potřeme žloutkem, posypeme mandlemi a pečeme cca 40 minut.
  3. 💡 Pokud se těsto trhá, přidáme trošku mouky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Medovníčkové koule naprosto luxusní

Medovníčkové koule naprosto luxusní

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

TOPlist