Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Perníkové kornoutky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 300g cukr moučka
  • 200g nahřátého medu
  • 3 vajíčka
  • 1 lžička sody
  • 1/2 balíčku skořice mleté
  • 20 ks mletého hřebíčků
  • 5 ks mletého badyánu
  • lžička mletého anýzu
  • 2 lžičky kakaa
Postup přípravy:
  1. Miluju vůni skořice, badyánu, hřebíčků a anýze. Kdykoliv peču tyto kornoutky, ocitnu se ve vzpomínkách opět v mém milovaném kraji, okolí Štramberka. Uličkami tohoto městečka to vždy vonělo pečením domácích štramberských uší. Můj recept je na perníkové kornoutky, kde se ingridience používají tak, jako v perníkovém těstě, nahřátý med, koření.
  2. Vypracujeme těsto, které dáme do druhého dne odpočinout.
  3. Vyválíme tence plat a hrníčkem vykrajujeme kolečka, pečeme na 180 stupňů krátce -3-4minuty, ihned stačíme do kornoutku a ukládáme do skleniček, kde nám pěkně drží tvář . Po vychladnutí uskladníme na suchém místě.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

TOPlist