Hledat
Filters

Perníkové kornoutky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 300g cukr moučka
  • 200g nahřátého medu
  • 3 vajíčka
  • 1 lžička sody
  • 1/2 balíčku skořice mleté
  • 20 ks mletého hřebíčků
  • 5 ks mletého badyánu
  • lžička mletého anýzu
  • 2 lžičky kakaa
Postup přípravy:
  1. Miluju vůni skořice, badyánu, hřebíčků a anýze. Kdykoliv peču tyto kornoutky, ocitnu se ve vzpomínkách opět v mém milovaném kraji, okolí Štramberka. Uličkami tohoto městečka to vždy vonělo pečením domácích štramberských uší. Můj recept je na perníkové kornoutky, kde se ingridience používají tak, jako v perníkovém těstě, nahřátý med, koření.
  2. Vypracujeme těsto, které dáme do druhého dne odpočinout.
  3. Vyválíme tence plat a hrníčkem vykrajujeme kolečka, pečeme na 180 stupňů krátce -3-4minuty, ihned stačíme do kornoutku a ukládáme do skleniček, kde nám pěkně drží tvář . Po vychladnutí uskladníme na suchém místě.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist