Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVeganské

Quinoa-cvikla risotto

Máme doma červenú repu. Dáme si ju k rissotu. Milujeme cviklu varenú, pečenú, ale aj surovú. V surovom stave si zachováva najviac vitamínov (C,A), železo, kyselinu listovú, draslík a betaín. Má silné antioxidačné a detoxikačné účinky. Šťavu z cvikle pijeme v kombinácii s mrkvovou a jablčnou. Mňam…
Dnes ale recept z varenej. Nech sa páči.

Potřebné přísady:
  • 2 ks stredne veľká cvikla
  • 120 g quinoa real
  • 1 malé jablko
  • 2 pl lahôdkové droždie (super vec na dochucovanie omáčok, polievky, risotta atď)
  • 2 pl olivový olej
  • Himalájska soľ
  • Zmes semiačok-slnečnica, sezam, tekvica
  • Šťava z citróna
  • Avokádo (garnitúra)
Postup přípravy:
  1. Repu si dáme variť. Quinoa prepláchneme a dáme do vriacej vody variť (pomer 1:2-quinoa:voda)
  2. Uvarenú cviklu ošúpeme, nakrájame a dáme do mixéru. Pridáme jablko, droždie, olivový olej, soľ, šťavu z citrónu. Ešte trošku vody na zriedenie a vymixujeme.
  3. Zmiešajte s uvarenou quinoa a je to hotovo. Ozdobíte si to zrelým avokádom, ktoré má úžasnú maslovú chuť.
  4. Tip: zmes semien si opečte nasucho na panvici spolu so soľou a rozdrvte v mažiari. Vmiešajte do risotta alebo posypte hotové.
  5. Je to chuťovka ;)) Inak výborne chutí aj studené !
  6. !!!Dobré žrútstvo!!!
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Rizoto s tempehem a noky z Hrašky, kysané zelí podle Pedra

Obrázek Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Vegušenky by Romča - ovesné - bez vajec

Obrázek Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Vegan segedínský guláš se seitainem by Romča

Obrázek Nevarená jablková výživa bez cukru

Nevarená jablková výživa bez cukru

Obrázek Dýňovka tak trochu jinak by Romča

Dýňovka tak trochu jinak by Romča

TOPlist