Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Ostružinové jogurtové řezy

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru moučka
  • 200 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 5 PL oleje
  • 5 PL vody

Krém:

  • 500 g vaničkového 20% tvarohu
  • 500 g selského jogurtu Hollandia
  • 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker
  • ostružiny
  • cukr moučka
Postup přípravy:
  1. Upečeme piškot na plechu 30 x 40cm, na vychladlý korpus nalijeme krém, potřeseme plechem, aby se krém srovnal a necháme v ledničce ztuhnout. Druhý den pokrájíme a zdobíme.
  2. Krém: Ostružiny buď rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko nebo povaříme se lžící cukru, přepasírujeme a necháme vychladnout. Tvarohy smícháme s jogurtem, přidáme cukr podle chuti a několik lžic ostružinové šťávy. Želatinový ztužovač metličkou vyšleháme ve 100 ml vlažné vody, vmícháme do něj 2 lžíce krému a vše nalijeme za stálého míchání do zbývajícího krému.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Dobrý koláč s rybízem a tvarohem

Obrázek Ořechový dort s mascarpone krémem

Ořechový dort s mascarpone krémem

Obrázek Pouťové koláčky - Nahořánky

Pouťové koláčky - Nahořánky

TOPlist