Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Nadýchané lívance od Markétky

Potřebné přísady:

Dávka je na cca 10 kusů

  • 150g polohrubá mouka
  • 200ml mléka
  • 25g cukr
  • 2 menší vejce
  • menší polovina droždí
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejeme, přidáme cukr a droždí - promícháme. Necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy a promícháme se solí, přidáme vejce a kvásek. Dobře promícháme a necháme vykynout zhruba necelou hodinku. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit svůj objem. Pečeme v lívanečníku vymazáným máslem. Před pečenim každého lívance potřeme místo mašlovačkou s rozpuštěným máslem. Pečeme do zlatova z obou stran. Po upečení posypeme dle chuti cukrem se skořicí přidáme zakysanou smetanu a čerstvé ovoce pošle chuti jak kdo má rád.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Netradiční vykrajovátka která potěší

Netradiční vykrajovátka která potěší

Obrázek Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Koka sušenky podle Ládi Hrušky

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Návod na zdobení vajíček by Romča

Návod na zdobení vajíček by Romča

Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Obrázek Sladký keto chléb podle Martiny

Sladký keto chléb podle Martiny

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist