Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Little cheesecakes

Potřebné přísady:
  • 100 g máslových sušenek
  • 80g másla
  • 250g mascarpone
  • 40g moučkového cukru
  • 2 lžičky van. extraktu
  • 60 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml mléka
  • 1 pol. lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 pol. lžíce krupicového cukru
  • jahody
  • zdobení

(pro cca 6-8 košíčků)

Postup přípravy:
  1. Máslové sušenky rozdrtíme na jemno a zalijeme rozehřátým máslem, vytvořenou hmotu pak natlačíme na dno i okraje košíčků na muffiny. Košíčky pečeme asi na 10 minut na 200 stupňů. Po upečení vytáhneme a vložíme do papírových formiček, kde necháme vychladnout.
Mléko, škrob a krup. cukr rozmícháme a na mírném plameni šleháme, dokud nedostaneme tuhý puding. Přendáme do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií, propíchneme na 1 místě a necháme na chladném místě vychladit. 
Smetanu na šlehání vyšleháme do šlehačky a také vyšleháme mascarpone spolu s mouč. cukrem.
Vychladlý pudink pomalu šleháme, přidáváme šlehačku i mascarpone.
Krémem naplníme cukrářský sáček, jehož pomocí naplníme košíčky, ozdobíme jahodami a zdobením.
Doba chlazení je min. 1 hodinu v lednici.
  2. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Celozrnný banánový chlebíček

Celozrnný banánový chlebíček

Obrázek Pražský koláč ve tvaru donutek

Pražský koláč ve tvaru donutek

Obrázek Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Slaná torta s mäsom, kapustou a špenátom

Obrázek Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Tvarohový koláč se skořicí a mandlemi

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Obrázek Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

TOPlist