Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bramborové rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 300 g vařených brambor
  • 500 g polohrubé mouky
  • 110 g moučkového cukru
  • 50 g másla nebo margarínu
  • 2 vejce
  • 180 ml mléka
  • 20 g droždí
  • špetka soli
  • libovolná náplň - tvarohová, maková, ořechová nebo jen marmeláda.
Postup přípravy:
  1. Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, 1 rozšlehané vejce a rozpuštěný tuk, přilijeme vzešlý kvásek a dobře zpracujeme těsto a dáme ještě kynout.
  2. Poté těsto rozválíme na plát silný cca půl centimetru. Nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme libovolnou náplní, stočíme do rohlíčků a ihned přendáme na vymaštěný plech, kde necháme rohlíčky ještě kynout. Nakonec je dobře potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C do zlatova. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Čokoládový fondant s višňovou omáčkou

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Mini kremrolky s jablkovým sněhem

Mini kremrolky s jablkovým sněhem

TOPlist