Bramborové rohlíčky
Potřebné přísady:
- 300 g vařených brambor
- 500 g polohrubé mouky
- 110 g moučkového cukru
- 50 g másla nebo margarínu
- 2 vejce
- 180 ml mléka
- 20 g droždí
- špetka soli
- libovolná náplň - tvarohová, maková, ořechová nebo jen marmeláda.
Postup přípravy:
- Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, 1 rozšlehané vejce a rozpuštěný tuk, přilijeme vzešlý kvásek a dobře zpracujeme těsto a dáme ještě kynout.
- Poté těsto rozválíme na plát silný cca půl centimetru. Nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme libovolnou náplní, stočíme do rohlíčků a ihned přendáme na vymaštěný plech, kde necháme rohlíčky ještě kynout. Nakonec je dobře potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C do zlatova. Před podáváním rohlíčky pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit