Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Kokosový suk

Potřebné přísady:
  • 250 g salka (slazené kondenzované mléko)
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 100 g plnotučného sušeného mléka
  • 2 lžíce kakaa
Postup přípravy:
  1. V míse smícháme salko, kokos a sušené mléko. Polovinu směsi oddělíme a smícháme s kakaem.
  2. Každou část rozdělíme na čtvrtiny a tyto čtvrtiny vytvarujeme do na prst silného hada. Jeden světlý a jeden tmavý cop vezmeme, opatrně zatočíme kolem sebe, vyválíme na suk a zabalíme do potravinové folie a necháme ztuhnout.  Vyjdou nám tak 4 suky.
  3. Alternativa je udělat ze světlé i tmavé části pláty, položit je na sebe a zatočit do rolády.
  4. Před podáváním nakrájíme suky ostrým nožem našikmo na menší špalíčky.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Vaříme s Láďou Hruškou - HIT vánoc 2014

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist