Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Potřebné přísady:
  • 6 větších jablek
  • 1 a 1/4 hrnku krupic.cukru (hrnek - cca 200ml)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 4 vejce
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic studené vody
  • 1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
  • necelý 1 hrnek rozinek
  • 5 lžic rumu-nemusí být
Postup přípravy:
  1. Okrájená a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na větší kostičky, zasypeme je v míse třetinou krupic.cukru + vanilkovým cukrem a přisypeme nahrubo nasekané ořechy,rozinky a přidáme i rum,(kdo chce). Promícháme a necháme cca 30minut odpočinout.
  2. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem,pak postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, olej a vodu a vyšleháme do hladkého těsta. Do něj pak nasypeme připravenou jablečnou směs, lehce promícháme a vylijeme do vymazaného, vysypaného plechu.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40-45minut při 180°C, ke konci teplotu snížíme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Buchtičky ze Šumavy od babičky

Buchtičky ze Šumavy od babičky

TOPlist