Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Citronová dvoubarevná buchta

Potřebné přísady:
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukr krystal
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • Šťáva z 1-2 citronů
  • kůra z 1 citronu
  • 1 prášek do pečiva
  • potravinářská barvička (na obarvení poloviny těsta)
Postup přípravy:
  1. Kdo má rád, může si přidat hrozinky, ovoce atd.
  2. Smícháme sypké ingredience, poté přidáme tekuté.Mícháme dokud nebudete mít hladké lité těsto.Půl těsta nalijeme do formy s pečícím papírem, druhou polovinu těsta obarvíme potravinářskou barvičkou.Dát péct do vyhřáté trouby na 170 st.Pečeme do zezlátnutí, hlídáme a zkoušíme špejlí.Já pekla v plynové asi 30min.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Sypaný makový koláč s jablky

Sypaný makový koláč s jablky

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

TOPlist