Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodový sen

Potřebné přísady:
  • 250 g jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale můžou se použít i kompotované nebo mražené)
  • 140 g cukru krystal
  • 250 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml vlažné vody
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 balíček želatinového ztužovače (například od Dr. Oetkera)
  • cca 100 g dětských piškotů
  • jahody na ozdobení
Postup přípravy:
  1. Na krém připravíme pyré z jahod, cukru a citrónové šťávy pomocí ručního ponorného mixéru. Vmícháme jogurt. Smetanu vyšleháme do tuha.
  2. Želatinový ztužovač nasypeme do větší misky, přidáme 100 ml vlažné vody a ručně metličkou intenzivně mícháme asi ½ minuty. Poté vzniklou hmotu vmícháme do jahodového pyré a jogurtu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
  3. Formu na pečení vyložíme potravinářskou fólií a na dno položíme piškoty. Nalijeme třetinu krému a postup opakujeme, dokud máme krém. Ukončíme piškoty a vložíme na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy, odstraníme fólii a ozdobíme jahodami.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládovo-ořechový chlebíček

Čokoládovo-ořechový chlebíček

Obrázek Meruňkové řezy z listového těsta

Meruňkové řezy z listového těsta

Obrázek Rychlá buchta s ovocem a  bez tuku

Rychlá buchta s ovocem a bez tuku

Obrázek Koláčik s croasantem podle pana Petra

Koláčik s croasantem podle pana Petra

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Obrázek Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

Rebarborový koláč s tvarohem - kynutý

TOPlist