250 g jahod (nejlepší jsou čerstvé, ale můžou se použít i kompotované nebo mražené)
140 g cukru krystal
250 g bílého jogurtu
250 ml smetany ke šlehání
100 ml vlažné vody
šťáva z 1 citronu
1 balíček želatinového ztužovače (například od Dr. Oetkera)
cca 100 g dětských piškotů
jahody na ozdobení
Postup přípravy:
Na krém připravíme pyré z jahod, cukru a citrónové šťávy pomocí ručního ponorného mixéru. Vmícháme jogurt. Smetanu vyšleháme do tuha.
Želatinový ztužovač nasypeme do větší misky, přidáme 100 ml vlažné vody a ručně metličkou intenzivně mícháme asi ½ minuty. Poté vzniklou hmotu vmícháme do jahodového pyré a jogurtu. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku.
Formu na pečení vyložíme potravinářskou fólií a na dno položíme piškoty. Nalijeme třetinu krému a postup opakujeme, dokud máme krém. Ukončíme piškoty a vložíme na 3 hodiny do lednice ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy, odstraníme fólii a ozdobíme jahodami.