VĚNEČKY - Ve vodě necháme rozpustit 100% tuk a přidáme hladkou mouku - chvíli "povaříme?". Po zchladnutí postupně zašleháváme vejce ( ručním šlehačem ). POZOR ! - každé vejce je jinak velké, takže se řiďte hustotou, těsto nesmí být příliš řídké - spíše hustší, aby i neupečené věnečky pěkně držely tvar…..Já někdy dám jen 4 vejce a když jsou menší, můžu jich dít i 6. Do zdobícího pytlíku si dáme těsto a na pečící papír stříkáme tvary věnečků ( ne moc velké - hodně nabydou ! ) a ! ZPRUDKA ! upečeme dorůžova.
KRÉM - z mléka a pudingů uvaříme hustý puding ( zatím nesladíme ! ), po zchladnutí zašleháme změklou Heru nebo máslo ( snažte se, aby máslo i puding měly stejnou teplotu, jinak se krém "zdrcne" ), podle chuti přisladíme práškovým cukrem, přidáme žloutky a rum a vyšleháme v hladký krém.
Upečené věnečky rozkrojíme, zdobícím pytlíkem nastříkáme krém, přiklopíme vrchní část věnečku a buď jenom pocukrujeme ( tak to dělám já ), nebo pocákáme fondánem nebo čokoládou.
KDO MÁ STRACH Z TEPELNĚ NEUPRAVENÝCH ŽLOUTKŮ V KRÉMU, MŮŽE ŽLOUTKY UVAŘIT V MLÉCE S PUDINGOVÝMI PRÁŠKY, pak už se jen zašlehá cukr a Hera !!!
Pokud budete dělat maličké věnečky jako já ( o průměru tak 4-5cm po upečení ), budete jich mít z této dávky cca 60ks.