Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča
Potřebné přísady:
- bílé zelí - čerstvé
- kokosový olej nebo řepkový
- bobkový list
- nové koření
- paprika červená sladká - možno přidat trošku uzené
- brambory
- mléko - jaké kdo používá
- cibule
- sůl
- vegeta domácí nebo nějaká bio
- voda
- ocet
- mouka na zahuštění
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji zaprášíme paprikou a stáhneme z ohně. Chvilku bokem mícháme - já přidala ještě raw salám a rozpustila na oleji, ale to se vůbec nemusí. Zalijeme tak do třetiny kastrolu, možná o něco více vodou, přidáme brambory a nakrouhané bílé zelí a vaříme. Já vařím v papiňáku a tak jsem nemusela vařit nijak dlouho ale stačilo mi 15 min.
- Otevřeme papiňák a dochutíme solí vegetou atd. a zalijeme mlékem nebo smetanou. a ještě chvilku povaříme. Bokem v hrnečku si rozvedláme trochu mouky s vodou a polévku zahustíme. Povaříme a vypneme, po vypnutí okyselíme octem.
- Dobrou chuť
VegetariánskéAutor receptuRomča
Mohlo by se Vám líbit