Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVegetariánské a veganskéVegetariánské

Zelňačka z čerstvého bílého zelí by Romča

Potřebné přísady:
  • bílé zelí - čerstvé
  • kokosový olej nebo řepkový
  • bobkový list
  • nové koření
  • paprika červená sladká - možno přidat trošku uzené
  • brambory
  • mléko - jaké kdo používá
  • cibule
  • sůl
  • vegeta domácí nebo nějaká bio
  • voda
  • ocet
  • mouka na zahuštění
Postup přípravy:
  1. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji zaprášíme paprikou a stáhneme z ohně. Chvilku bokem mícháme - já přidala ještě raw salám a rozpustila na oleji, ale to se vůbec nemusí. Zalijeme tak do třetiny kastrolu, možná o něco více vodou, přidáme brambory a nakrouhané bílé zelí a vaříme. Já vařím v papiňáku a tak jsem nemusela vařit nijak dlouho ale stačilo mi 15 min.
  2. Otevřeme papiňák a dochutíme solí vegetou atd. a zalijeme mlékem nebo smetanou. a ještě chvilku povaříme. Bokem v hrnečku si rozvedláme trochu mouky s vodou a polévku zahustíme. Povaříme a vypneme, po vypnutí okyselíme octem.
  3. Dobrou chuť
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Pastýřský koláč (Shepherd’s pie) - vegetariánská verze

Obrázek Tofu s kari a jasmínovou rýží

Tofu s kari a jasmínovou rýží

Obrázek Pečená zeleninka s batáty by Romča

Pečená zeleninka s batáty by Romča

Obrázek Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Jahodovo - tvarohová žemlovka by Romča

Obrázek Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Domácí bagetky z bílé mouky by Romča

Obrázek Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

Rýžové závitky s tofu nádivkou by Romča

TOPlist