Torta tenerina - čokoládový desert
Potřebné přísady:4 porce
- 100 g másla
- 200 g hořké čokolády
- 60 g kakaa
- 150 g cukru
- 3 lžíce mléka
- 3 vejce
- špetka soli
- moučkový cukr
Postup přípravy:
- Bílky dáme do chladu a nádobu v které pak budeme bílky šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao.
- Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 až 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
- Inspirace - s italem v kuchyni
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit