Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Torta tenerina - čokoládový desert

Potřebné přísady:

4 porce

  • 100 g másla
  • 200 g hořké čokolády
  • 60 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Bílky dáme do chladu a nádobu v které pak budeme bílky šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao.
  2. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 až 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
  3. Inspirace - s italem v kuchyni
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

TOPlist