Orange chicken
Potřebné přísady:Na omáčku:
- hrnek 240ml
- 1,5 hrnku vody
- 60ml šťávy z pomeranče - (může být i s dužinou)
- 60ml šťávy z citronu
- 60ml rýžového octa
- půl hrnku hnědého cukru
- 2,5 lžíce kvalitní tmavé sladké sójové omáčky
- půl lžíce strouhaného česneku
- lžíce strouhaného zázvoru
- necelá lžička vloček červené papriky - (můžete nahradit chilli apod. podle chuti)
Na dokončení omáčky:
Dále:
- 500g kuřecích prsou
- půl hrnku hladké mouky
- sůl
- pepř
- jasminová rýže
- nať zelené cibulky nebo petržel
- sezamová semínka
Postup přípravy:
- Všechny suroviny na omáčku, mimo škrobu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, dáme do menšího kastrolku a zalijeme zhruba polovinou vychladlé omáčky. Přikryjeme a dáme do lednice marinovat na 4 hodiny, nebo přes noc.
- Dáme vařit jasmínovou rýži.
- Marinované maso vyndáme, zbylou omáčku z marinování přidáme do kastrolku kde máme původní omáčku. Privedeme k varu. Do hrnecku dáme 3 lžíce škrobu a vodu, promícháme. Jakmile se omáčka vaří, vzklpu směsí ji zahustíme.
- Mouku smícháme se solí a pepřem. V této smesi obalime kousky masa. Takto obalené maso snažíme dozlatova na pánvi. Po osmazeni dáme na ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
- Pokud konzumujeme ihned, dáme maso do omáčky. Pokud ne doporučuji smichat až před konzumací.
- Podáváme s vařenou jasmínovou rýží posypané sezamem, petrželkou nebo zelenými částmi cibulek.
Hlavní jídla
Mohlo by se Vám líbit