Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Marokánky

Potřebné přísady:
  • 250 ml šlehačky
  • 4 pol.lžíce hladké mouky
  • 5 pol.lžic cukru
Postup přípravy:
  1. Ingredience zahříváme ve vodní lázni a za stálého míchání až do zhoustnutí.
  2. Odstavíme a přidáme asi 200 g směsi ořechů a kandovaného ovoce, podle chuti (mandle, ořechy, pomerančová kůra, rozinky, buráky)
  3. Na plech děláme malé hromádky, které mokrou lžičkou rozmažeme do tenké placičky. Pečeme na 160°C do zhnědnutí.
  4. Po vychladnutí hladkou stranu polejeme čokoládovou polevou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Linecké cukroví - tradiční babiččin recept - s moderním postupem i pro pekárny

Obrázek Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Vanilkové rohlíčky - výborné, jemné

Obrázek Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Vánoční linecká srdíčka - opravdu skvělá

Obrázek Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

TOPlist