Hledat
Filters

Maková buchta s citrónovou polevou podle Markétky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 2 hrnky cukru
  • 1 hrnek nemletého máku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prdopeč

Na polevu:

  • 200 g cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce horké vody
Postup přípravy:
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a prřidáme všechny suroviny na těsto. Metličkou mícháme dokud nemáme těsto pěkně promíchané a bez hrudek. Dáme na plech a pečeme. Zda máme již makovku hotovou poznáme tak, že vezmeme špejli a na několika místech ji vpíchneme do buchty. Pokud se nelepí máme hotovo. Já pekla v horkovzdušné troubě na 150 stupňů, ale pečte každý podle své trouby. Makovku necháme vychladnout a z ingredience na polevu vymícháme dohladka a následně polijeme makovku. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

411
Zobrazit detail Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá
Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Zobrazit detail Kompotová buchta z domácí pekárny
Obrázek Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

4.25
Zobrazit detail Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní
Obrázek Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

4.867
Zobrazit detail Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany
Obrázek Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou

51
Zobrazit detail Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou
TOPlist