Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Koláč s tvarohem a broskvemi

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 180 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 80 g Hery
  • 60 g cukru
  • 450 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • sůl

Náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu v alobalu
  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vanilkové cukry

Dále:

  • 10 – 12 menších broskví (mohou být i meruňky)
Postup přípravy:
  1. Těsto vypracujeme v pekárně nebo ručně. Vykynuté těsto rozložíme na vymazaný velký plech a necháme zase asi 15 minut kynout.
  2. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh. Tvarohy smícháme s cukry a žloutky, lehce vmícháme sníh, náplň natřeme na těsto a poklademe oloupanými půlkami broskví (dál od sebe, myslíme na krájení). Koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme (peču na 180°C, později 160°C, celkem 30 minut).
  3. Vychladlý krájíme tak, aby v každém kousku bylo ovoce uprostřed.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Křehoučké rohlíčky ze zakysané smetany

Obrázek Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Obrázek Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Karamelové košíčky s ořechovou náplní

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

TOPlist