Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Hrnkové lívance od Mirky

Potřebné přísady:
  • 2 hrnky mléka
  • 1,5 hrnku polohrubá mouka
  • 4 lžíce cukru
  • 2ks vejce - z bílků vyšleháme sníh
  • špetka soli
  • zakysaná smetana
Postup přípravy:
  1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do nádoby dáme špetku soli, bílky a vyšleháme tuhý sníh - dáme bokem. Žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme ostatní suroviny, nakonec opatrně po částech vmícháme sníh z bílků. Pečeme v lívanečníku nebo na pánvi. Podáváme s marmeládou a kopečkem zakysané smetany, nebo jak jsme zvyklé.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Klasická šlichta co dům dal vod Bloncky

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Obrázek Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

Zavařené maso pro psa - hovězí domácí konzerva

TOPlist