Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
OstatníVaření, pečení, recepty

Hrnkové lívance od Mirky

Potřebné přísady:
  • 2 hrnky mléka
  • 1,5 hrnku polohrubá mouka
  • 4 lžíce cukru
  • 2ks vejce - z bílků vyšleháme sníh
  • špetka soli
  • zakysaná smetana
Postup přípravy:
  1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do nádoby dáme špetku soli, bílky a vyšleháme tuhý sníh - dáme bokem. Žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme ostatní suroviny, nakonec opatrně po částech vmícháme sníh z bílků. Pečeme v lívanečníku nebo na pánvi. Podáváme s marmeládou a kopečkem zakysané smetany, nebo jak jsme zvyklé.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Obrázek Ostružinová marmeláda od Lucinky

Ostružinová marmeláda od Lucinky

Obrázek Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Krém a hmota z marshmallow na zdobení

Obrázek Domácí bezová marmeláda by Romča

Domácí bezová marmeláda by Romča

Obrázek Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Recept - Šulánky se strouhankou či makem

Obrázek Jak správně zamrazit houby a proč

Jak správně zamrazit houby a proč

TOPlist