Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Dýňové perníčky

Potřebné přísady:
  • 150g vařené dýně
  • 1ks vejce
  • 100g medu
  • 100g másla
  • 120g fruktózy
  • 400g špaldové mouky
  • 1 čajová lžička sody
  • perníkové koření
  • šťáva z citronu
  • 2 polévkové lžíce tuzemského rumu
  • 20g fruktózy na polevu
Postup přípravy:
  1. Dýni uvaříme, usušíme a omixujeme na pyré, přidáme vejce, med, fruktózu a vymícháme dohladka. Přidáme mouku, koření a máslo. Pokud se má, těsto lepí, přidáme mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici do druhého dne uložte.
  2. Druhý den vyndáme těsto z lednice a vyválíme na cca 0,5 cm plát. Vykrajujeme požadované tvary a pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem cca 12 minut na 170 stupňů.
  3. Potíráme směsí z 20g fruktoózy a 2 polévkových lžic tuzemáku a citronové šťávy. Zdobíme čokoládou.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Perníčky - ihned a stále měkké

Perníčky - ihned a stále měkké

Obrázek Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Černé trubičky s pařížskou šlehačkou

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

TOPlist