Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bábovka z vaječného likéru

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 25dkg cukr krupice
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 13dkg solamylu
  • 13dkg polohrubé mouky
  • 13dkg hladké mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1/4l oleje
  • 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
  1. Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
  2. Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Obrázek Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Tvarohové řezy s drobenkou a ovocem

Obrázek Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Linecký koláč plný tvarohu se švestkami a drobenkou

Obrázek Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Drobénkový koláč s ovocem (bez vajec)

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

TOPlist