Bábovka z vaječného likéru
Potřebné přísady:
- 5 vajec
- 25dkg cukr krupice
- 1 polévková lžíce horké vody
- 13dkg solamylu
- 13dkg polohrubé mouky
- 13dkg hladké mouky
- 1ks prášek do pečiva
- 1/4l oleje
- 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
- Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
- Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit