Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bábovka z vaječného likéru

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 25dkg cukr krupice
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 13dkg solamylu
  • 13dkg polohrubé mouky
  • 13dkg hladké mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1/4l oleje
  • 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
  1. Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
  2. Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Kakaová buchta bez vajec a mléka

Kakaová buchta bez vajec a mléka

Obrázek Mini bábovky z piškotového těsta

Mini bábovky z piškotového těsta

Obrázek Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Banánový chlebíček s arašídovým máslem

Obrázek Čokoládové pralinky s ovocnou náplní a ořechy

Čokoládové pralinky s ovocnou náplní a ořechy

TOPlist