Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Bábovka z vaječného likéru

Potřebné přísady:
  • 5 vajec
  • 25dkg cukr krupice
  • 1 polévková lžíce horké vody
  • 13dkg solamylu
  • 13dkg polohrubé mouky
  • 13dkg hladké mouky
  • 1ks prášek do pečiva
  • 1/4l oleje
  • 1/4l vaječného koňaku
Postup přípravy:
  1. Vejce, cukr a lžíci horké vody pořádně ušleháme do pěny a pak přidáme zbylé suroviny a vymícháme dohladka. Pokud chceme necháme kousek těsta bokem přidáme do něj kakao a můžeme si bábovku udělat mramorovou. Vymažeme a vysypeme si formu na bábovku a vlijeme do ní těsto. Pokud děláme mramorovou nalijeme do formy nejdříve světlé těsto a na to těsto kakaové.
  2. Pečeme cca na 160 stupňů. To, že je bábovička hotová poznáme tak, že zkusíme špejlí. Píchneme do bábovky a pokud vyndáme špejli suchou je bábovka hotová.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Závin ze super rychlého těsta

Závin ze super rychlého těsta

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

Prošívaný koláč s jahodami a mákem od paní Jany

TOPlist