Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Vaření, pečení, receptyVánoční cukroví

Perníčky pepparkor - IKEA

Potřebné přísady:
  • 3 dl medu (1 dl)
  • 4 dl cukru (1,3 dl)
  • 350 g másla (115 g)
  • 3 dl šlehačky (1 dl)
  • 1,5 kg hladké mouky (0,5 kg)
  • 1 prášek do pečiva (1,5 zarovnané lžičky)
  • 1,5 polévkové lžíce sušeného zázvoru (0,5 PL)
  • 1,5 polévkové lžice skořice (0,5 PL)
  • 1 lžíce mletého hřebíčku (necelá půlku PL)
Postup přípravy:
  1. Med, cukr, máslo a koření promícháme do jenodlité hmoty. Postupně přidáváme šlehačku. Smícháme 3/4 mouky (na třetinovou dávku je to cca 350 g) s práškem do pečiva a vypracujeme lepivé těsto, které přikryjeme a necháme přes noc uležet. Druhý den přisypeme zbytek mouky (třetinová dávka asi 150 g), zpracujeme těsto, které válíme na tenkou placku a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na 170°C do zrůžovění a necháme vychladnout na plechu.
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Vanilkové rohlíčky naší babičky Jiřinky

Obrázek Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Úlky - vosí hnízda - včelí úly

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

Panpepato - Tradiční italská vánočni delikatesa

TOPlist