Domácí kuřecí teriyaki
Potřebné přísady:
- Na omáčku:
- 500-600g kuřecí prsa
- 120ml tmavá sladká sójová omáčka - ( viz.foto )
- 120ml kvalitní včelí med
- 60ml rýžový ocet
- 1 poléková lžíce sezamového oleje -( za studena lisovaný)
- 60g banánová šalotka - ( kdo nemá, použije klasiku)
- 3ks česneku -( propasírovat, nebo nastrouhat)
- 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
- 1ks chilli papričky - ( množství upravte podle své chuti)
- Na dodělání:
- 60ml voda
- 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- K podávání
- jasmínová rýže -( uvařit podle návodu )
- sezamová semínka na dozdobení
Postup přípravy:
- Všechny ingredience na omáčku, kromě voda a škrobu odměříme,pokrájíme a dáme do kastrolku. Promícháme metličkou tak, aby se nám med hezky spojil s ostatními ingrediencemi.
- Kuřecí prsa omyjeme, já podélně překrojila a dáme do kastrolu. Promícháme a vaříme zhruba 15 minut. Zkontrolujeme zda je maso hotivé a vyjmeme. Vezmeme dvě vidličky a maso natrháme.
- Vodu se škrobem smícháme dohromady a vlijeme do omáčky, provaříme 1-2 minuty. Do takto připravené omáčky vrátíme maso.
- Podáváme s uvareno jasmínovou rýží posypané sezamem.
- Dobrou chuť
Ostatní
Mohlo by se Vám líbit