Hledat
Filters

Domácí kuřecí teriyaki

Potřebné přísady:
  • Na omáčku:
  • 500-600g kuřecí prsa
  • 120ml tmavá sladká sójová omáčka - ( viz.foto )
  • 120ml kvalitní včelí med
  • 60ml rýžový ocet
  • 1 poléková lžíce sezamového oleje -( za studena lisovaný)
  • 60g banánová šalotka - ( kdo nemá, použije klasiku)
  • 3ks česneku -( propasírovat, nebo nastrouhat)
  • 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
  • 1ks chilli papričky - ( množství upravte podle své chuti)
  • Na dodělání:
  • 60ml voda
  • 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • K podávání
  • jasmínová rýže -( uvařit podle návodu )
  • sezamová semínka na dozdobení
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience na omáčku, kromě voda a škrobu odměříme,pokrájíme a dáme do kastrolku. Promícháme metličkou tak, aby se nám med hezky spojil s ostatními ingrediencemi.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, já podélně překrojila a dáme do kastrolu. Promícháme a vaříme zhruba 15 minut. Zkontrolujeme zda je maso hotivé a vyjmeme. Vezmeme dvě vidličky a maso natrháme.
  3. Vodu se škrobem smícháme dohromady a vlijeme do omáčky, provaříme 1-2 minuty. Do takto připravené omáčky vrátíme maso.
  4. Podáváme s uvareno jasmínovou rýží posypané sezamem.
  5. Dobrou chuť
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist