Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Citronovo-tvarohová buchta

Potřebné přísady:
  • měkký tvaroh 250 g
  • vejce 3 ks
  • máslo změklé 200 g
  • citronová šťáva ze 2 citronu
  • kůra z 1 citronu
  • polohrubá mouka 270 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • cukr krupice 220 g
  • kypřící prášek do pečiva 1ks
  • vejce 2 ks
  • Tuk a mouka na vymazání plechu
  • moučkový cukr nebo citronová poleva
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo, tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.
  2. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto nalijeme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma… Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Jednoduché muffiny s borůvkami

Jednoduché muffiny s borůvkami

Obrázek Tvarohový koláč s mandarinkou

Tvarohový koláč s mandarinkou

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Vláčný vrstvený jablkový koláč s tvarohem

Obrázek Čokoládová saláma v oblátke

Čokoládová saláma v oblátke

Obrázek Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

TOPlist