Hledat
Filters

Karamel

Potřebné přísady:
  • Cukr krupice
  • Voda
Postup přípravy:
  1. Cukr dáme do kastrůlku a za stálého míchání  rozpustíme. Dáváme pozor, aby se nepřipálil a nezhořkl. Když je karamel rozpuštěný zalijeme studenou vodou z kohoutku. Pozor může vyprsknout, takže opatrně. Poté vznikne jakoby zmražená krusta, která se delším vařením rozpustí. Správnou konzistenci zachytíme tak, že když nabereme karamel lžící a snažíme se ho ze lžíce pomalu vylít je v celku a nedělí se na kapky. Toť celé kouzlo tohoto krásného zlatavého přípravku na dezerty, zmrzliny nebo jídla.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí pribiňáček,  lipánek - recept s fotopostupem

Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem

56
Zobrazit detail Domácí pribiňáček, lipánek - recept s fotopostupem
Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

53
Zobrazit detail Med z květů sedmikrásky- chudobky
Obrázek Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Česneková pomazánka s vařeným vejcem

Zobrazit detail Česneková pomazánka s vařeným vejcem
Obrázek Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře

Zobrazit detail Ruská vejce - jednoduchá rychlá večeře
Obrázek Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné

53
Zobrazit detail Křehké a lahodné přeclíčky opravdu výborné
Obrázek Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

51
Zobrazit detail Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem
Obrázek Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Zobrazit detail Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem
Obrázek Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Paštika s hruškový čatní s rozinkami

Zobrazit detail Paštika s hruškový čatní s rozinkami
TOPlist