Přiznám se, že tvorbu tohoto dortu jsem si náramně užila, až mi ho bylo líto krájet .
Potřebné přísady:Korpus:
- 1 a 3/4 hrnku mandlí (předem namočených)
- 5 PL raw kakaa
- 1/4 hrnku raw datlí
- 1 KL vanilkového extraktu
Bílá náplň:
- 3 hrnky namočených kešu (min. 2 hodiny)
- 2 hrnky mandlového mléka
- 3/4 hrnku agáve
- 1 KL vanilkového extraktu
- 3 PL citronové šťávy
- 1/4 hrnku roztaveného kokosového oleje
- 1/2 hrnku roztaveného kakaového másla
Čokoládový krém:
- 3/4 hrnku agáve
- 3/4 hrnku raw kakaa
- 1/3 hrnku roztaveného kokosového oleje
Karamel:
- 1/2 hrnku mandlového másla
- 1/2 hrnku agáve
- 1/2 hrnku raw datlí
- 2 KL vanilkového extraktu
Postup přípravy:
- Korpus - zpracovat v robotu a vyplnit dno dortové formy.
- Náplň - umixovat do hladka (olej a máslo přidat až ke konci).
- Krém - umixovat do hladka.
- Na korpus lžíci nanést střídavě kakaové a karamelové "bobky", zalít bílým krém, opět bobky, bílý krém a opět bobky, které "rozvíříme" tyčinkou, nechat zchladit, nakonec ozdobit zbytkem čokolády, karamelem a mandlemi a nechat ještě chvíli vychladit.