Hřebíčkové vánoční sušenky
Potřebné přísady:
- 150g cukr moučka
- 120g hladká mouka
- 120g hladká špaldová mouka
- 3ks žloutek
- 100g vlašské ořechy - jemně mleté
- 150g másla pokojové teploty
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 1,5 kávové lžičky skořice
- 1,5-2 lžičky mletého hřebíčku
- šperky soli
- metuňkový džem
Postup přípravy:
- Tohle cukroví uchvátí hlavně milovníky hřebíčku. Když je hotové tak kombinace hřebíčku a meruňkové marmelády je prostě fantastická.
- Všechny suroviny mimo džem dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme rozležet den až dva v lednici. Čím déle, tím líp.
- Po rozležení vyndáme z lednice a vyválíme plát, vykrajujemr požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 8-10 minutek. Upečrné necháme vychladnout a následně slepíme marmeládou. Marmeládou nešetřete, dejte pěknou vrstvu ať máte cukroví po rozležení krásně vláčné.
- Nakonec posypeme přes síťkovaná cukrem moučka a dáme do plechové dózy a necháme do Vánoc uležet.
- Kdo chce může použít jen mouku hladkou, špaldová není nutná, ale je to zajímavá obmněna.
Vánoční cukroví
Mohlo by se Vám líbit