Hledat
Filters

Pizza s kváskem Lievito Madre

Potřebné přísady:
  • 450g voda
  • 600g mouka manitoba nebo jiná mouka na pizzu
  • 100g Lievito Madre - (v plné síle - nakrmený před třemi až pěti hodinami)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1-3 lžičky soli
Postup přípravy:
  1. Mouku smícháme s vodou a necháme hodinu až dvě odpočívat. Potom přidáme Lievito Madre, promísíme v robotu na první stupeň 2-4 minuty a necháme hodinu odpočívat.
  2. Po hodině přidáme olej a sůl a vymícháme v robotu 15-20 minut na stupeň 2-3. Dáme do mísy vymyzané olejem, přeložíme a necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách přeložíme, necháme opět kynout 30 minut a dáme do lednice.
  3. V lednici necháme 2-3 dny. Potom vyndáme, rozdělíme na tři díly a necháme v teple alepsoň hodinu kynout. Následně postupujeme už jako při přípravě jakékoli jiné pizzy.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem

Zobrazit detail Sterilované lečo - do rizota, číny na pizzu nebo klasicky se salámem
Obrázek Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny

42
Zobrazit detail Svíčková omáčka s houskovým knedlíčkem podle Martiny
Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Zobrazit detail Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Zobrazit detail Maďarské noky s kuřetem od Markétky
Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Zobrazit detail Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci
Obrázek Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty

Zobrazit detail Cizrna s mrkví, lilkem a rajčaty
TOPlist