Hledat
Filters

Krémová celerová polévka

Potřebné přísady:
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 800-900 ml kuřecího vývaru (záleží na velikosti celeru)
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání (cca 125 ml)
  • 30 g másla
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme na malé kostičky nakrájený celer a opékáme cca 3 minuty. Poté vlijeme vývar, přidáme bobkový list, přiklopíme pokličkou a vaříme tak dlouho, dokud celer nezměkne. Trvá to asi 15 minut. Bobkový list vyndáme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak přidáme smetanu a tymián, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Zobrazit detail Pórková polévka s knedlíčky
Obrázek Květáková polévka by Romča

Květáková polévka by Romča

Zobrazit detail Květáková polévka by Romča
Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Zobrazit detail Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko
Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Zobrazit detail Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi
Obrázek Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)

52
Zobrazit detail Houbová kyselačka podle babičky - (kulajda)
Obrázek Smetanová hříbková omáčka by Romča

Smetanová hříbková omáčka by Romča

51
Zobrazit detail Smetanová hříbková omáčka by Romča
Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Zobrazit detail Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem
TOPlist