Hledat
Filters

Višňovo jahodove hrebene

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 500g hladkej muky
  • 200ml vlažneho mlieka
  • 50g roztopeneho masla
  • 1 vajce
  • 1pl Amaretta
  • 1pl vanilla extrakt
  • štipka soli
  • 1/2 čerstveho droždia
  • 2pl včelieho medu

Plňka:

  • 1 hrst odkoskovanych višni
  • 1 hrst jahod
  • 200g nastruhaneho marcipánu
  • kora z pomaranča
Postup přípravy:
  1. V miske si do muky urobime jamku kde dáme rozšlahane vajičko s medom a zalejeme to mliekom s roztopenym maslom, Amarettom, vanillou a rozmrvime v tejto tekutej časti droždie.
  2. Keď kvások napuči, osolime ho a vypracujeme spolu s mukou vláčne cesto.
  3. Cesto dáme 20 minut odpočivat, aby nabralo objem. Po nadkysnuti ho rozdelime na 12 rovnakych časti. Rozválkame každy kusok na štvorec 15x15cm.
  4. Na jednej strane si štvorec nadrežeme na okraji cca 5cm od stredu. Ako keď krájate rezance.
  5. Na opačne strane kde je štvorec cely dáme plnku z višni, jahod, nastruhaneho marcipánu a kory z pomaranča.
  6. Hrebeň ztočime od plnky ku nadrezanym koncom. Čiže po pretočeni nakrojená čast je na vrchu.
  7. Je to rychle a lahke :-)
  8. Pred pečenim potriete vajičkom a pečte 20 minut na 180°C
  9. Po upečeni pocukrujte a spapajte :-)
  10. S láskou Mon
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist