Hledat
Filters

Velikonoční nádivka s kopřivami

Potřebné přísady:
  • 2 trsy kopřiv
  • 6 ks houska
  • 4 lžíce krupice
  • 8 ks vejce
  • 120 ml mléko
  • 1 kg uzená krkovice
  • 20g droždí
  • stroužek česneku
  • petrželka
  • muškátový ořech
  • sůl,pepř
Postup přípravy:
  1. Uzenou krkovici dáme zhruba na půl hodiny vařit a nakrájíme si housky na kostičky. Žloutky oddělíme od bílků a 60ml mléka rozmícháme se žloutky. Do zbylého mléka si dáme krupici a necháme zhruba 20 minut bobtnat. Do bílků dáme špetku soli a ušleháme pevný sníh. Sůl přidáváme proto, aby nám sníh krásně držel. Do nakrájených housek dáme droždí a zalijeme teplým vývarem jen tak, aby se nasákly, ale oneplavaly ve vývaru. Uvařené a vychladlé maso krájíme na kostičky. Kopřiva nasekáme, česnek utřeme a dáme k houskám. Přidáme krupici, která mezitím krásně nabobtnala, také žloutky s mlékem a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Podle chuti dáme sůl, pepř a muškátový ořech nastrouháme. Směs dáme do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Nebo můžete použít pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi půl hodiny.
  2. Dobrou chuť
  3. Romča a Martina
Ostatní

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist