Hledat
Filters

Veganský sojový guláš

Potřebné přísady:
  • 5 brambor
  • 250g čerstvých žampionů
  • 100g sojových kostek
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 lžičky kari (nemusí být)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 6 lžic slunenicového oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžiška soli(dle chuti)
Postup přípravy:
  1. Sójové kostky uvaříme předem dle návodu, scedíme (vodu si ponecháme), necháme vychladnout a lehce vymačkáme přebytečnou vodu.
  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme do většího hrnce, ve kterém budeme dělat guláš, přidáme slunečnicový olej, mletý kmín, nové koření a bobkový list, promícháme a smažíme do sklovata. Pak přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí, zmírníme plamen a necháme přikryté dusit, za občasného míchání, do poloměkka.
  3. Přidáme čerstvé žampiony pokrájené na plátky, lehce osolíme, dobře promícháme a dusíme přikryté asi 2 min. Přidáme sójové kostky, pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli odkryté opékáme.
  4. Pak přidáme brambory pokrájené na větší kostky, přilijeme vodu slitou z kostek, případně dolijeme studenou vodou tak, aby zakrývala směs a vaříme, než jsou brambory poloměkké. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody a ještě chvíli povaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.
  5. Lepší je samozřejmě druhý den. :)
Veganské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist