Hledat
Filters

Tvarohový tunel s banánem

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukr moučka
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce strouhané čokolády

Náplň:

  • 13 dkg změklého másla 13 dkg cukru moučka
  • 50 dkg tvarohu ve vaničce
Postup přípravy:
  1. Těsto:
4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády.
Náplň:
13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme, přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém.
  2. Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme.
  3. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu
a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem.
Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.
  4. Já to tentokrát nechala bez polevy a místo potravinové fólie jsem použila alobal.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist