Hledat
Filters

Tvarohová vánočka bez kynutí

Potřebné přísady:
  • 570g polohrubá mouka
  • 3ks vejce
  • 1 1/2 prášek do pečiva
  • 250g měkkého tvarohu
  • 150g cukru
  • 9 lžic oleje
  • 2ks vanilkový cukr
  • žloutek a bílek na potření
  • citronová kůra
  • 2dl rumu
  • 50g hrozinek
  • 50g mandlí- nasekané
  • mandle - na posypání
Postup přípravy:
  1. Do mísy dáme tvaroh a rozmačkáme, k němu přidáme všechny ingredience mimo mandlí a rozinek. Ty namočíme do rumu. Směs pořádně hněteme a nakonec zpracujeme na vále. Přidáme hrozinky namočené v rumu a 5ég nasekaných mandlí a lehce opět propracujeme.
  2. Těsto si rozdělíme na 4 velké díly a 3 menší a 2 nejmenší. Všechny kusy rozválíme na válečky.
  3. Základnu spleteme ze 4 největších válečků, začněte od prostředka. Nezapomeňte jednotlivé válečky utahovat. Jakmile dojdete nakonec, cop otočte a dopleťte z druhé strany. Střed spodního copu zploštěte uprostřed hranou ruky a potřete bílkem.
  4. Stejný způsobem upleteme cop ze tří menších válečků a položíme na základu a opět hranou ruky zploštíme a potřeme bílkem.
  5. Tak a teď spleteme cop jen ze dvou nejmenších a dáme jo úplně navrch a konce uchytíme ke spodku vánočky.
  6. Zvrchu napícháme do vánočky špejle, aby nám nesjela a potřeme ji rozšlehaným žloutkem a posypeme mandlemi. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem a pečeme asi padesát min. Po upečení necháme vánočku zchladnout a posypeme ji moučkovým cukrem.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist