Hledat
Filters

Skořicové švýcarky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 225 ml mléka
  • 100 g Hery
  • 1 vejce
  • 120 g cukru
  • necelá lžička soli
  • trochu citronové kůry
  • 250 g polohrubé a 250 g hladké mouky
  • 20 g droždí

Náplň:

  • 3 vrchovaté lžíce cukru krupice a stejně strouhanky
  • trochu skořice

Dále

  • rozinky v rumu (nemusí být)
  • olej na potření
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme ručně nebo v pekárně.
  2. Pekárna: Do pekárny nalijeme rozpuštěný vlažný tuk a vlažné mléko, ve které jsme rozmíchali vejce. Z cukru si odebereme 1 lžíci, zbytek nasypeme do pekárny. Přidáme prosátou mouku (pokojové teploty), do jednoho rohu nasypeme sůl a citronovou kůru, na opačný konec do dolíčku v mouce nasypeme lžíci cukru a rozdrobíme na něj droždí. Zapneme program TĚSTO a necháme vykynout.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme olejem, posypeme směsí cukru, strouhanky a skořice, můžeme přidat rozinky a srolujeme jako závin. Povrch závinu potřeme olejem, dokud je vcelku, pak jej pokrájíme ostrým nožem na 12 kousků, na plechu s pečícím papírem každou švýcarku  v polovině promáčkneme a necháme chvíli nakynout.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, během pečení snížíme na 160°C, doba pečení asi 25 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist