Hledat
Filters

Schwarzwaldský dort

Potřebné přísady:

Piškot:

  • 6vajec
  • 175 g cukru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 90 g másla
  • 140 g čokolády

Náplň:

  • 750 g vypeckovaných kompotových višní /několik si necháme

Na ozdobu:

  • 80 g cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 vrchovaté lžíce škrobové moučky
  • lžíce vody
  • 6 lžic višňového džemu
  • 3 lžíce višňové pálenky /nemusí být nutně višňová/
  • 3/4 l smetany ke šlehání
  • 1 - 2 lžíce cukru.
Postup přípravy:
  1. Piškot: máslo rozpustíme na mírném ohni, ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý krém, na který prosíváme mouku - nemícháme, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme 1/3 sněhu a opatrně vmícháme do těsta, pak přidáme zbývající sníh a opět obracením vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme ihned do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.
  2. Náplň: višně povaříme s cukrem a skořicí, přidáme škrobovou moučku smíchanou s vodou a necháme za stálého míchání jednou vzkypět. Višňový džem a pálenku hladce utřeme a potřeme jím jeden plát, přiložíme druhý plát a posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku se 3 ztužovači a cukrem a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem a potřeme vrstvou zbývající šlehačky.
  3. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami , a višněmi.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist