Hledat
Filters

Pétin cuketový nákyp

Potřebné přísady:
  • 400 g cukety (cca jedna střední)
  • 200 g uzeného
  • 150 g polohrubé mouky (lze kombinovat s celorznnou nebo špaldovou)
  • 200 g sýra (eidam, gouda nebo podobný polotvrdý sýr)
  • 5 lžic oleje
  • 4-5 vajec (podle velikosti)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1-2 stroužky česneku
  • sul, pepř
  • zelené bylinky
Postup přípravy:
  1. Cuketu oloupeme (velmi mladé cukety se loupat nemusí) a společně se sýrem nahrubo nastrouháme. Uzené pokrájíme na kostičky (já vše včetně uzeného strouhám v robotu, ale pokud máte jen struhadlo, tak je jednodušší uzené nakrájet). Vejce rozklepneme a vidličkou lehce rozšleháme. V míse smícháme cuketu, uzené, sýr, olej, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a bylinky (dávám podle chuti a zásoby - petržel, pažitku, medvědí česnek, lze i trochu majoránky) a zamícháme. Přidáme mouku a prášek do pečiva a vytvoříme hmotu polotekuté konzistence.
  2. Troubu si zahřejem asi na 180°C (pokud použijete horkovzduch, nastavte maximálně 160°C), vymažeme pekáček máslem, vlijmeme cuketovou hmotu a pečeme asi hodinu, dokud není povrch zlato-hnědý a při zkoušce špejlí zůstává hrot suchý.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist