Hledat
Filters

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 25 dkg másla nebo hery
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce mléka
  • 12 dkg mletého cukru
  • kypřící prášek

Tvarohová náplň:

  • 2 tvarohy (50 dkg)
  • 18 dkg mletého cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 žloutky
  • 4 bílky
  • 10 dkg másla
  • citrón

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
Postup přípravy:
  1. Nejprve si připravíme těsto tak, že řádně smícháme mouku, máslo, kakao, žloutek, mléko, cukr a prášek do pečiva, těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou polovinu rozválíme na plát o velikosti plechu. Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu, cukru, pudinkového prášku, změklého másla a žloutků, nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a nastrouhanou kůru z dobře omytého citrónu. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme první tmavý plát těsta, na který rozetřeme tvarohovou náplň, nahoru položíme druhý tmavý plát těsta, plech vložíme do trouby a upečeme ve středně vyhřáté troubě po dobu asi 20 až 30 minut. Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist