Hledat
Filters

Lívance bez kynutí

Potřebné přísady:
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce cukr krupice
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1/4 lžičky sůl
  • 1/2 balíčku prášek do pečiva
  • 1 lžíce rum
  • 500 ml mléko
  • 1 kelímek smetana ke šlehání
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 1 sklenice marmeláda na potření
Postup přípravy:
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky i rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.
  3. Mezitím rozehřejeme olej. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, které po obou stranách smažíme dozlatova.
  4. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance (asi 24 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist