Hledat
Filters

Krémy do vánočního cukrovíčka

Základní máslový krém:

  • 150ml mléka

  • 150-200g másla

  • vrchovatá lžíce práškového pudinku - vanilka

  • vanilkový cukr Máslo necháme změknout, mezitím si rozmícháme mléko s pudinkem a na mírném ohni přivedeme k varu. Vaříme zhruba dvě minutky a odstavíme. Nechám zchladnout. Než nám to vystydne pustíme se do toho jinde a utřeme si máslo s cukrem do pěny, následně přidáme po lžících zchladlou pudinkovou hmotu a stále třeme. **Tip na variace máslových krémů: ** Nugát- do máslového krému dáme navíc 4 PL nutely Kávový- do základu dáme silnou kávu, 1 KL isnstant káva přelijeme 2KL a přidáme Kakaový- přidáme do základu kakao cca lžíce Kokosový- do základu lžička rumu plus 4 lžíce kokosu Mandlový- přidáme 40g nastrouhaných mandlí do základu Kešu- do základu strouhané kešu 40g Ořechový- do základu 2 lžíce strouhaných vlašáků a 2 lžíce lískáčů strouhaných Čoko- přidáme 60g změklé čokolády Koňakový- do základu vmíchat po částech 2-3 lžíce vaječného koňaku Krém pařížský:

  • 220g cukr krupice

  • 6 vajec

  • vanilkový cukr

  • 340g máslo

  • 150g hery

  • 50g kakaa

  • 340g másla Máslo a heru necháme změknout. Vajíčka s cukrem a kakaem vyšleháme ve vodní lázni a šleháme dokud nám to pěkně nezhoustne. Doba šlehání je asi 15-20 minut jak kdy. Po vychladnutí zašleháme postupně do másla smíchaného s herou. Karamelový krém:

  • 325g másla

  • salko nebo karamelové salko Buď koupíme karamel rovnou a nebo si uvaříme salko v plechovce. To vaříme dvě hodiny a po vychladnutí ho zašleháme do změklého másla. Citronový krém:

  • 100g másla

  • 120g moučkový cukr

  • Šťáva a kůra z jednoho bio citronu Máslo necháme změknout zašleháme cukr a následně kůru z citronu a nakonec i šťávu. Tvarohový krém:

  • 290g tvarohu

  • vanilkový cukr

  • 2 žloutky

  • 80g cukru

  • kůra z citronu Vyšleháme cukry se žloutky a potom šleáme dál a přidáváme postupně všechny suroviny. Bílkový krém:

  • 170g cukru krupice

  • 480g másla

  • 4 bílky

  • 100g cukr moučka Do hrnce si dáme krupicový cukr a bílky a vložíme do většího hrnce do kterého nalijeme vodu a šleháme do doby než se nám začne voda v kastrolu vařit což je doba okolo deseti minutek.. Šlehejte pořádně, respektive co nejrychleji máte na to právě těch deset minutek, po tom co se v hrnci začne voda vařit ještě malinečkou chvilku šlehejte ale maximálně 30 vteřin, jinak se vám to srazí a máme po legarci :-) Stáhneme z ohně a dáme bokem a místy promíchávat nebo šlehat odstavené cca 3 minuty. Po tomto čase hrnec vyndáme a prošleháme naposledy a dáme někam schladnout. Přikrýt něčím např. utěrka aby nám to neoschlo. Hurá máme vychladnuto směs by měla mít stejnou teplotu jako máslo. Máslo si vyšleháme s moučkovým cukrem a právě do této směsi budeme po lžicích zašlehávat bílkovou hmotu. Krém se hodí nejen do vánočního cukroví, ale také třeba na dorty - jelikož je celkem dost trvanlivý Meruňkový krém:

  • 200g vlašských ořechů

  • 200g meruňkové marmelády

  • lžíce rumu

  • vanilkový cukr Všechny ingredience důkladně promícháme tak aby jsme neměli žádné hrudky a dáme vychladit do lednice.

Drobné rady, které mohou pomoci:

  • Sražený krém: pokud se Vám tato nepříjemnost stane dějte krém v misce do větší mísy s horkou vodou a šlehejte. Až se začne krém povolovat vyndáme mísu z horké vody, ale šlehat nepřestáváme a šleháme dál. Po malé chvíli krém jakoby zpět nabyde a zjemní se.
  • Aby se krém nesrazil: vše do vyšlehaného másla dávejte po kouskách, lžících.
  • Vždy se držte hesla: že všechny potraviny by měly mít stejnou pokojovou teplotu Zkuste také Vánoční polevy Autor receptu Romča
Vánoční cukroví
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist