Hledat
Filters

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč je opravdu vláčný a lehký.

Potřebné přísady:

Suroviny na těsto:

  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce smetany
  1. náplň:
  • 8 jablek
  • cukr podle chuti
  • celá skořice
  1. náplň:
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 žloutky (sníh + 2 bílky z těsta)
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 10 dkg strouhaných vlašských ořechů
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na 1/2 h do ledničky. Jablka nakrájíme na kostičky, osladíme, přidáme 1-2 lžíce vody, skořici a rozvaříme je. necháme vychladit.
  2. Žloutky utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, kůrou a ořechy. Zlehka zapracujeme sníh. Můžeme přidat i hrst jen nasekaných ořechů.
  3. Těsto rozválíme, dáme na vymazaný plech, potřeme jablečnou náplní a pokryjeme ořechovou. Pečeme při 180-185 st. asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist