Hledat
Filters

Knedlík vařený v páře

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • půl kostičky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 300 ml vlažného mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci rostlinného oleje
Postup přípravy:
  1. Taky jste milovníci dobré české kuchyně?
  2. K tradičnímu jídlu, jako je například knedlo vepřo zelo, si každý rád pochutná na krásně napařeném a nadýchaném knedlíku.
  3. Recept, který napíšu je velmi jednoduchý a výsledek bude zaručeně skvělý.
  4. Půl kostičky kvasnic rozdrobíme v 300 ml vlažného mléka a vlejeme na
  5. mouku, přidáme 1 žloutek a 1 lžíci rostlinného oleje, vypracujeme těsto, které dáme vykynout, mělo by svůj objem zvětšit na dvojnásobek.
  6. Velmi ráda pracuju na silikonové podložce, kterou si lehce potřu rostlinným olejem, to samé i s rukama, těsto se tak nelepí a není třeba podsypávat již moukou, která pak tvoří zbytečně na knedlíků drsný povrch.
  7. Na vaření knedlíků v páře používám pekáč na pečení drůbeže/husy, má totiž vypouklý vrchní díl pekáčku.
  8. Do pekáče nalejeme vodu, aspoň 5 cm na výšku, natáhneme na pekáč plátýnko, útěrku a tu napneme a provázkem pevně obvážeme po obvodu pekáče, aby nám dobře držela. Pekáč dáme na sporák a až se nám voda začne vařit, dáme již udělanou šišku knedlíků na útěrku, zakryjeme víkem a vaříme na mírném ohni 20 minut.
  9. Po uvaření ihned knedlík aspoň 2×propíchneme vidličkou, vytáhneme na větší tác a knedlík po povrchu potřeme buď olejem, nebo máslem.
  10. Pamatujte - vody v pekáčku musí být dostatek, tak ať nám vydrží po celých 20 minut vaření,vyvaří se.
  11. Útěrku, konce po obvodě, podstrčte pod provázek, ať se vám nespálí. Knedlík je krásné napařený a kyprý.
  12. Přejí dobrou chuť
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist