Hledat
Filters

Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Potřebné přísady:
  • žlutý hrášek - půl sáčku
  • pórek tak čtvrtka, dávám tu zelenou část
  • olivový olej nebo jiný rostlinného původu
  • mouka
  • sůl
  • pár lžiček domácí vegety
  • koření dle chuti
Postup přípravy:
  1. Hrášek si namočíme na tři hodiny - dělám tak, kvůli plynatosti. Je pak menší riziko :-))))
  2. Z hrášku po třech hodinách vodu slijeme a dáme novou a hrášek v ní propereme. Já toto opakuji několikrát.
  3. V kastrolku si rozpálíme olej a na něj dáme mouku a mícháme. Až nám bude zápražka zlatavět přidáme hrášek bez vody. Zamícháme a přidáme vodu a omytý a nakrájený pórek. Vaříme do změknutí. Dochutíme podle chuti kořením a domácí vegetou.
  4. Pokud máme měkké můžeme takto polévku nechat. Já kvůli nejmenšímu členu naší početné rodiny mixuji tyčovým mixérem. Dospělákům a starším dětem. lze také podávat s opraženou křupavou houstičkou.
  5. Dobrou chuť přeji
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist