Hledat
Filters

Finské skořicové šneky - kynuté

Potřebné přísady:

Těsto

  • 500g hladká mouka
  • 21g čerstvé droždí
  • 200ml mléka
  • 70g cukr krupice
  • 80g čerstvé máslo
  • 1ks vejce + 1ks na potření
  • 1 kávová lžička kardamonu
  • špetka soli
  • cukr moučka nebo perlový granulovaný cukr na posypku

Náplň

  • 100g cukru
  • 100g másla
  • 2 lžíce skořice mleté
  • 1 lžička kardamonu
Postup přípravy:

Těsto

  1. Do kastrolku dáme mléko a v něm tozpustíme máslo, dáme vyvhladit tak, aby směs byla vlažná. Do mísy dáme cukr a rozdrobíme droždí, přišijeme připravenou vlažnou směs másla s mlékem, promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Přidáme mouku, sůl, vejce a kardamon a vypracujeme hladké těsto. Těsto musí být hladké a nesmí lepit, takto připravené těsto posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kyborg. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.

Náplň

  1. Mezitím co nám těsto kyne si přilravíme náplň. Změklé máslo smícháme se skořicí a kardamonem a vymícháme dohladka. Nezapomeneme si předehřáté troubu na 220 stupňů.
  2. Těsto vyválíme na omáčku cca o šířce 5mm a potřeme rovnoměrně náplní viz. foto. Srolujeme a krájíme cik cak viz fotí na trojúhelníky. Dáme na plech vsložený pečícím papírem a necháme ještě zhruba 10-15 minutek kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme granulovaným cukrem. Pokud nemáte nesypeme a posypeme až po upečení cukrem moučka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů zhruba 8-10 minut, ale každý se řiďte podle své trouby a vzhledu šneků.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist